TRI & DUA @ ALPE D'HUEZ

Alpe (d'Huez) triatlon...mythisch, zwaar, ... maar ozo adembenemend mooi!

Omdat samen afzien en samen genieten zoveel beter is, maken we er een onvergetelijke reis van. De reis valt immers samen met onze fietsstage, dus het wordt een zeer plezante bende van fans, atleten en racers.

We huren een mooie chalet nabij de start en beleven de race allemaal samen.

Race

De race gaat door op drie dagen, namelijk op woensdag, donderdag en vrijdag. 

  • Woensdag: duatlon race (6,5 - 15 - 5,5)
  • Donderdag: triatlon L (2,2 - 118 - 20)
  • Vrijdag: triatlon M (1,2 - 28 - 6,7)

Alle info kan je op de website vinden: Triathlon de l'Alpe d'Huez.

Programma

We hebben de chalet vanaf maandagnamiddag, dus vanaf dan kunnen we ons installeren. Er is de mogelijkheid om mee te doen in de carpooling van de stage en alles van bagage en fietsgerief mee te geven met de gesloten fietsremorque.

De racers zijn vrij om aan te sluiten bij het programma van de stage, of ten minste een deel ervan.

De supporters zijn ook bij alles welkom, maar zijn uiteraard vrij om er zelf op uit te trekken. Fijne wandel- en fietsroutes à volonté ginds. Naast wandelen en fietsen zijn er nog tal van leuke activiteiten in de buurt. Als je toch het meeste van de stage mee zou doen, schrijf je je best in via de stage.

De week eindigt op zaterdag na een lekker ontbijt met zen allen. Na het ontbijt maken we ons immers klaar om de chalet te verlaten. De rest van het weekend is net zoals in de stage optioneel. In het weekend verblijven we in kleinere hotels dichterbij de klims die op het programma staan.

Op zaterdag starten we vanuit Maurienne vallei en genieten we van Col du Chaussy met de prachtige Lancet de Montvernier en Col de la Madeleine. Eten doen we in een stadje in de vallei.

Op zondag doen we een col uit de Tour. Niet zomaar een col, maar wel de nieuwste col uit de tour, Col de la Loze. Een zeer lange col met af en toe zeer steile stukjes, maar wel dubbel te genieten aangezien er in de laatste 5,8 km geen auto's mogen rijden.

Kostprijs

De reis van maandagochtend tot zaterdagmiddag zal op basis van ervaring ongeveer 350 euro kosten. Alles van vervoer, organisatie, verblijf en eten zitten daar in. Dit gebeurt gewoon at cost, waarbij de kosten bijgehouden worden via een app.

Ook voorzien we wat hulp bij fietsherstel met het materiaal die onze sponsor DewaSport voor ons voorziet. Bovendien kan sportvoeding ook aan een mooie prijs ingekocht worden.

Indien je de fiets opgaat dien je wel zelf een persoonlijke verzekering (ongevallenverzekering, annuleringsverzekering, ... ) te voorzien en voor te leggen aan de organisatie. Leden van ons team hebben dit sowieso in hun lidmaatschap.

Een voorschot van 150 euro wordt bij inschrijving gevraagd om de reservatie van de accommodatie te verzekeren.

*De trip is toegankelijk voor iedereen, maar leden van het Tri-Runderwear-Team hebben 10% korting.

Inschrijving

Deze inschrijving is enkel voor het verblijf, eten en organisatie rond de race. Inschrijven voor de race doe je zelf via de website.