THE ROAD TO ALPE D'HUEZ

Alpe (d'Huez) triatlon...mythisch, zwaar, ... maar ozo adembenemend mooi!

Omdat samen afzien en samen genieten zoveel beter is, maken we er een onvergetelijke reis van. We gaan samen op reis: atleten en fans. We huren een mooie chalet nabij de start en beleven de race allemaal samen.

In kort: Op donderdag wordt de lange afstand afgelegd, op vrijdag gaat de korte afstand voor de bijl en op zaterdag gaan atleten en fans samen Alpe d'Huez naar boven.

Programma

De supporters zijn bij alles welkom, maar zijn uiteraard vrij om er zelf op uit te trekken. Fijne wandel- en fietsroutes à volonté ginds. Naast wandelen en fietsen zijn er nog tal van leuke activiteiten in de buurt.

Maandag 27 juli

Op maandagnamiddag spreken we af aan de chalet waar we alles op het gemak uitpakken en onszelf installeren.

Dinsdag 28 juli

Dinsdag houden we een rustig ritje zonder al te veel klimwerk om de lange autorit van de dag voordien goed te verteren.

In de namiddag houden we een verkenning van het parcours en genieten we wat van de mooie alpen met hier en daar een mooi terrasje.

Woensdag 29 juli

Pre-race days betekenen registratie, een beetje stress en veel lachen. 

Donderdag 30 juli

Raceday! 2,2 km zwemmen, 120 km fietsen en 20 km lopen staat er op het programma.

Vrijdag 31 juli

Raceday! 1,2 km zwemmen, 28 km fietsen en 6,7 km lopen -> knallen!

Zaterdag 1 augustus

Op zaterdag ontbijten we op het gemakje en maken we ons klaar om samen Alpe d'Huez op te rijden. Bij iedere fan blijft er minstens 1 atleet als begeleiding want ook voor de fans geldt het principe "eigen tempo naar boven".

Boven wacht er ons een afsluitende crêpe en chocolademelk!

Na de afdaling is het inpakken en zullen onze wegen scheiden. Sommige zullen huiswaarts gaan, anderen zullen hun vakantie verder zetten en vele atleten zullen verder in de Alpen trekken voor een stage die het tweede deel van het seizoen zal voeden.

Race

De race gaat door op twee dagen, namelijk op donderdag en vrijdag. De donderdag gaat de lange afstand door en de vrijdag gaat de korte afstand door. 

Alle info kan je op de website vinden: Triathlon de l'Alpe d'Huez.

Kostprijs

De reis van maandagavond tot zaterdagnamiddag zal op basis van ervaring ongeveer 200 à 300 euro kosten. Alles van verblijf en eten zitten daar in. Dit gebeurt gewoon at cost, waarbij de kosten bijgehouden worden via een app.

Een voorschot van 75 euro wordt bij inschrijving gevraagd om de reservatie van de accommodatie te verzekeren.

Inschrijving

Deze inschrijving is enkel voor het verblijf, eten en organisatie rond de race. Inschrijven voor de race doe je zelf via de website.