TOUR DES ALPES '20

Naar jaarlijkse traditie trekken we er in het zomerverlof op uit naar het buitenland. In 2020 gaan we ons opnieuw uitleven in de Alpen. Bekende cols als col de la Madeleine, col du Galibier en col de la Loze zullen we samen trotseren...

Concept van de trip is vrij simpel: samen afzien op de fiets, heerlijk nagenieten met iets fris en lekkers, goed slapen in een mooie accommodatie, ... en dat op een zeer budgetvriendelijke manier.

Het niveau is vrij divers en we zullen met genoeg zijn om ons op te splitsen in drie à vier groepen. Waarbij er binnen de groep 1 gouden regel geldt: Samen uit en samen thuis, MAAR eigen tempo naar boven en naar beneden!

Verblijfplaats: accommodatie voor 14 personen (link

Programma

Zondagnamiddag verzamelen we alles in de remorque, zodat we maandagochtend vroeg en route zijn.

Maandag 27 juli

Maandagochtend vertrekken we vroeg en zijn we in de late namiddag aan de voet van Alpe d'Huez. Daar verzamelen we om onze autobenen los te fietsen voor een mooie rit in de vallei. 

Na de rit rijden we samen de berg op en installeren we ons voor de komende week.

Dinsdag 28 juli

Dinsdag vliegen we erin met een stevig ritje met Col du Galibier als hoogtepunt. Rond de middag steken we col over en rijden we tot in Valoire waar we zullen lunchen. We beklimmen deze prachtige col dus langs beide kanten.

Woensdag 29 juli

Woensdag is de pre-race day(s) voor sommigen onder ons. Dit betekent dat we ons zullen opsplitsen. De racers kiezen die dag hun parcours uit en de niet-racers hebben Oulles, Col du Solude en Col de Sarenne op het programma staan.

Donderdag 30 juli

Donderdag is het raceday voor de lange afstand racers. Deze race start 's ochtends, daarom springen we die dag niet al te laat uit de veren en dalen we mee af naar de start. Na de zwemstart, knallen we samen Col du Glandon en Col de la Croix de Fer op. Voor de echte grote volume atleten kan Col du Mollard er ook nog aan geloven. Just keep in mind dat je Alpe d'Huez zelf nog naar boven moet. Deze nemen we via de 'shortcut' langs het stuwmeer, zodat we kunnen inpikken op het wedstrijdparcours en de racers kunnen aanmoedigen naar de finish.

Vrijdag 31 juli

Vrijdag is opnieuw een raceday, de korte afstand. Deze race start in de namiddag en de belasting van de dagen ervoor doet ons waarschijnlijk opteren voor een iets rustiger ritje. We klimmen eerst en dalen dan af via Col de Sarenne en rijden dan langs Allemond naar de top van Col d'Oz waar we samen lunchen. Na de lunch dalen we af naar de start en volgen we opnieuw het parcours langs de 'shortcut' naar boven.

Weekend 1 & 2 augustus

Op zaterdag ontbijten we op het gemakje en maken we ons klaar om de chalet te verlaten. De rest van het weekend is optioneel, waarbij je op voorhand aan de organisatie aangeeft of je de zaterdag, zondag of maandag naar huis gaat.

In het weekend verblijven we in kleinere hotels dichterbij de klims die op het programma staan.

Op zaterdag starten we vanuit Maurienne vallei en genieten we van Col du Chaussy met de prachtige Lancet de Montvernier en Col de la Madeleine. Eten doen we in een stadje in de vallei.

Op zondag doen we een col uit de Tour. Niet zomaar een col, maar wel de nieuwste col uit de tour, Col de la Loze. Een zeer lange col met af en toe zeer steile stukjes, maar wel dubbel te genieten aangezien er in de laatste 5,8 km geen auto's mogen rijden.

Menu der cols

Prijs

De reis van maandagochtend tot zaterdagmiddag zal op basis van ervaring ongeveer 350 euro kosten. Alles van vervoer, organisatie, verblijf en eten zitten daar in. Dit gebeurt gewoon at cost, waarbij de kosten bijgehouden worden via een app.

Ook voorzien we wat hulp bij fietsherstel met het materiaal die onze sponsor DewaSport voor ons voorziet. Bovendien  kan sportvoeding ook aan een mooie prijs ingekocht worden.

Persoonlijke verzekering (ongevallenverzekering, annuleringsverzekering, ... ) zijn wel zelf te voorzien en voor te leggen aan de organisatie. Leden van ons team hebben dit sowieso in hun lidmaatschap.

Een voorschot van 150 euro wordt bij inschrijving gevraagd om de reservatie van de accommodatie te verzekeren.

*De trip is toegankelijk voor iedereen, maar leden van het Tri-Runderwear-Team hebben 10% korting.

Inschrijving

Plaatsen (14) zijn beperkt, dus aarzel niet om je in te schrijven. First come, first ....