TOUR DE LUXEMBOURG ' 19

Een mega zalige en cheape fietsvakantie tussen de mooie wijngaarden van Luxemburg? Yes, here it is...

Concept van de trip is vrij simpel: samen afzien op de fiets, heerlijk nagenieten met iets fris en lekkers, goed slapen in een mooie accommodatie, ... gedurende 5 dagen.

Er geldt wel 1 gouden regel: Samen uit en samen thuis, MAAR eigen tempo naar boven en naar beneden!

Verblijfplaats: accommodatie voor 20 personen van Hessemillen (link)

Programma

Zaterdag 3 augustus

De carpool regelen we op voorhand op basis van de adressen. Afhankelijk van die regeling vertrekken we allemaal samen vanuit eenzelfde locatie of vertrekken de auto's afzonderlijk. Het afgesproken aankomstuur met het verblijf is wel 10.00. Dit uur is ideaal om snel de eerste zaken uit te laden en hop de fiets op te springen.

Het eerste ritje is een leuk maar niet te onderschatten opwarmertje. Het is een ritje van zo'n 90 km en 1660 hm. 

Na aankomst pakken we op het gemakje uit en gaan we met een aantal vrijwilligers naar de winkel om de eerste, grote inkopen te doen.

's Avonds staat er naar goede gewoonte spaghetti TRT (aka bolognaise) op het programma. 

Zondag 4 augustus

De tweede dag, en ook de dag voor de rustdag, staat er een mooie uitdaging op de menu. Een mooie lus van zo'n 130 km rondom Noord-Luxemburg brengt ons langs prachtige panorama's en prachtige steden als Wiltz en Vianden.

De rit telt ongeveer 1950 hm. Ons dagje zal dus goed gevuld zijn en een stevige BBQ zal ons dan wel smaken. 

Maandag 5 augustus

De maandag is voor het eerst een rustdag. Al kan de rustdag ook heel actief ingevuld worden...

In Luxemburg kan je heel goed de toerist uithangen in de vele mooie en oude steden. Je kan er ook wat wijngaarden afschuimen, want Luxemburg heeft heel wat top wijntjes. En voor de energieken onder ons kan je ook tal van activiteiten doen in de natuurrijke omgeving.

Een paar weken voor vertrek zal er een poll gestuurd worden om een activiteit te kiezen, zodat we de eventuele reserveringen zeker op tijd kunnen doorgeven.

's Avonds zal er een koude pasta geserveerd worden of kunnen we met zen allen na de activiteit afspreken in Vianden voor een etentje uit.

Dinsdag 6 augustus

De dinsdag vliegen we er weer in met een ritje die korter is dan de rit van de zondag, maar meer hoogtemeters telt, namelijk 110 km en 2050 hm. Pittig dus :-). 

Na de rit blussen we uit in het riviertje dat langs het huis passeert en genieten we ons laatste avondje.

Woensdag 7 augustus

Last but not least, een rit naar het zuiden met de namen Schleck en GranFondo in. Wie wat thuis is in de wielerwereld weet onmiddellijk dat dit dubbel pittig, maar ook ozo mooi zal zijn.

Na de rit frissen we ons op, doen we een quick clean up, nemen we een koud pastatje voor the road en rijden we veilig zu hause.

Ritjes

Deze routes zullen aangevuld worden met tweede (minder intensieve) routes. De routes zelf kunnen ook eventueel aangepast worden wanneer er een beter alternatief gevonden wordt.

Prijs

    Zal in de grootteorde van 250-300 euro pp zijn.

Deze prijs is all-in: verblijf, eten, organisatie en hulp bij fietsherstel (indien de mate van herstelling het toelaat).

Sportvoeding kan ook aan een mooie prijs ingekocht worden.

Houd er rekening mee dat er een voorschot van 75 euro bij inschrijving gevraagd wordt.

*De trip is toegankelijk voor iedereen, maar leden van het Tri-Runderwear-Team hebben 10% korting.

Inschrijving

Plaatsen (12 van de 20 zijn reeds bezet) zijn beperkt, dus aarzel niet om je in te schrijven. First come, first ....